04 okt 2019

Intocht Sinterklaas

Donderdag 3 oktober heeft Perry de inloopavond bezocht met voorlichting over de intocht van Sinterklaas op zaterdag 16/11. Op TV wordt het uitgezonden van 12:00-13:15. Aansluitend is het Pepernotenfeest op het Raadhuisplein. Er waren 2100 adressen in het Centrum uitgenodigd voor de voorlichting, maar slechts 15 mensen waren aanwezig.

In de Sinterklaas journaals voorafgaand aan de intocht 5 specials over Apeldoorn. Kijken dus.

Op de gevoegde foto’s de route en de tijden en plekken waar de opbouw begint.

Nog onduidelijk wanneer welke straten worden afgezet en waar auto’s en fietsen op welk moment niet meer mogen parkeren. Daar komt nog een bewonersbrief over.

Bewoners kunnen altijd bij hun huis komen en ook bereikbaarheid voor ambulances, brandweer, politie en thuiszorg is geregeld. Ook voor toiletten voor de vele bezoekers wordt gezorgd. Markt blijft op marktplein en de winkels zijn open.

Voor meer informatie kun je terecht op de volgende website www.apeldoorn.nl/sint2019. Voor vragen is het mailadres sint2019@apeldoorn.nl beschikbaar.

Vanaf 11/11 is het inpakhuis open in het voormalige pand van Oxener. Daar ligt speciaal Apeldoorns inpakpapier en er zijn activiteiten voor kinderen. Ook wordt daar een informatiepunt ingericht waar je met vragen terecht kunt.

Met banners en versieringen in huisstijl wordt Apeldoorn feestelijk aangekleed. Er komt goede bewegwijzering voor bezoekers. Ook naar parkeerplaatsen en fietsparkeerplaatsen.

Begin november komt er nog een inloopavond.

Mocht je iets speciaals hebben op de 16de of tijdens de opbouw meldt dit dan via het mailadres. Dat kan bijvoorbeeld een verbouwing, een verhuizing of een bruiloft zijn. Dan kan de organisatie vroegtijdig meedenken over een oplossing.