07 aug 2023

Central Park One Love

Door Gep Roeterdink en Betty Quick

In de eerste editie van deze krant die begin juni dit jaar bij eenieder op de deurmat lag, heeft u kunnen lezen hoe wij commissieleden van de Wijkraad Apeldoorn Centrum, op zoek zijn naar de pareltjes van Apeldoorn. Leuke, soms wat minder bekende, winkels in het Centrum van Apeldoorn.

We bezoeken een nieuwe parel in de Kapelstraat: de nieuwe zaak van Wendy de Roos en haar dochter Jazz Diks ‘Central Park One Love’. Een winkel met unieke kleding, stenen, tarotkaarten, oliën, boeken, dromenvangers en nog veel meer. Voor jezelf of om cadeau te geven. En nog steeds een heerlijke kop koffie met iets lekkers erbij. Wat een relaxte sfeer!

We zitten aan een hoge tafel met Jazz te praten als Wendy komt aanlopen. Haar openhartige blije uitstraling treft ons. “Iedere keer wanneer ik hier binnenkom denk ik het lijkt wel vakantie”: lacht ze.

“Ik begon te denken over een ander concept, toen ik hoorde dat mijn dochter in verwachting was en vier à vijf van mijn collega’s buiten Apeldoorn gingen studeren. Mensen die in de afgelopen 18 jaar een vaste back-up vormden en dingen opvingen. We konden geen mensen vinden om die vacatures op te vullen en het was al zo druk.

In eerste instantie heb ik de zaak aangeboden, want dit was voor mij gewoon een horeca plek, dat zat zo vastgebakken in mijn hoofd. Maar op een ochtend, ik was net wakker, dacht ik: hè, maar je hoeft helemaal niet weg van deze stek! Deze plek leent zich ook voor een leuke winkel.”

Wij lopen door de winkel en zien achterin het ‘oude kinderhoekje’. Tot onze verbazing zien we dat de kleine ruimte behangen is met fotobehang van een slotjesbrug in Parijs. Wendy heeft een hekwerk ‘lock your love’ tegen de achterwand gemaakt, waarin wat slotjes hangen. Zo gaaf!

 

“Ons concept is eigenlijk ‘New Age met ballen’. We hebben naast het winkelgedeelte twee sfeervol ingerichte ruimtes die we apart of als één grote ruimte verhuren voor bedrijfsvergaderingen, babyshowers, verjaardagsfeestjes, vrijgezellenfeestjes etc. en we serveren daarbij een kop koffie of thee met iets lekkers, een borrel of de oude Central Park lunch. Wat de klant wil. Dat gaat op reserveringen en kunnen we voorbereiden. Daarbij kunnen we bijvoorbeeld astrologisch consulten inzetten of tarotleggingen. Een compleet pakket aanbieden. En na de vakantieperiode gaan we cursussen tarotkaarten leggen geven.”

“Sinds de winkel open is komen er regelmatig mensen in de winkel voor een kaartlegging. Een kopje koffie met een kaartje. Ik ben vereerd dat mensen bij mij komen en zich durven open te stellen. Dat zie ik als een blijk van vertrouwen. Het zijn zowel gasten die eerder in het oude Central Park kwamen, maar ook nieuwe gezichten. Tijdens een tarotlegging kom je op hartstikke leuke gesprekken uit en leer je mensen ook echt kennen. Je bent aan het werk, maar op een compleet andere manier. Ik was altijd druk. Snel een kop koffie, even naar de Hanos, even dit even dat. Ik had nooit tijd om met gasten een gesprek aan te gaan. De hele dag op tijd lopen is nu veranderd in de hele dag tijd kunnen nemen. Voor mensen. En dat vind ik fijn.”

Op onze vraag of ze wel een kaartje heeft gelegd voor het vernieuwde concept antwoord ze: “ja, natuurlijk en de kaarten zeiden doe het maar, het komt goed. Bij het oude concept zeiden de kaarten, dat het niet over één nacht ijs zou gaan. Maar ik wilde dat toen zo graag dat ik gewoon ben begonnen. En dat klopte ook, ik kwam onderweg veel dingen tegen waar ik niet op gerekend had. Maar ik heb wel iedere dag lol gehad en dat had ik niet willen missen.”

“Oh, ik heb nog een dagkaart voor jullie!” Wendy staat op en loopt weg om de kaarten te pakken.  Even later horen we vol verwondering de uitleg die Wendy bij onze kaarten geeft. Zo raak!

Wederom heeft Wendy een uniek concept bedacht voor deze hot spot in Apeldoorn. Hoe druk je ook bent, je komt echt ontspannen en blij uit deze winkel!

Scan onderstaande QR-code en neem zo een kijkje in de winkel.

Kent u een pareltje in het centrum van Apeldoorn ? Laat het ons dan weten en mail secretaris@wijkraadapeldoorncentrum.nl