30 sep 2023

Maatschappelijke Beursvloer op 6 november in theater Orpheus

Al sinds 2005 wisselen bedrijven en maatschappelijke organisaties diensten, middelen en goederen met elkaar uit tijdens de Beursvloer in Apeldoorn. Dit wordt georganiseerd door Stichting Present Apeldoorn, met als doel het vergroten van de maatschappelijke waarde van bedrijven. Tientallen bedrijven en maatschappelijke organisaties worden elk jaar weer bij elkaar gebracht.

Zo werkt het

Op de Beursvloer komen bedrijven en maatschappelijke organisaties, zoals stichtingen en verenigingen fysiek bij elkaar om elkaar te ontmoeten. Om gemakkelijk te vinden wat je zoekt, is de Beursvloer verdeeld in verschillende thema’s. PR/Media, Materialen/Overige, Vrijwilligers/Handen en Advies/Financiën. Elke hoek heeft zijn eigen thema en bij binnenkomst ontvang je een badge met daarop een kleur die jouw thema vertegenwoordigt. Je hebt tijdens deze avond anderhalf uur de tijd om kennis te maken en via het ouderwetse handjeklap mooie overeenkomsten te creëren.

Deze termen gebruiken we tijdens de Beursvloer

Match : een afspraak/intentie tussen de aanbiedende en vragende partij. De bevestiging hiervan wordt vastgelegd op een matchformulier. Na afloop neemt de vragende partij het initiatief bij de aanbieder voor een vervolgcontact om de match uit te voeren.

Themahoeken: Voor de duidelijkheid zijn er tijdens de Beursvloer 4 themahoeken zodat vraag en aanbod elkaar makkelijk kunnen vinden.

Hoekmannen en -vrouwen: tijdens de Beursvloer lopen hoekmannen en – vrouwen rond (te herkennen aan zwarte bodywarmers met Present logo). Zij komen de matchformulieren tussentijds ophalen. Ook leggen zij contacten tussen vragers en aanbieders die elkaar nog niet gevonden hebben.

Speaker: op een centrale plaats vermeldt een speaker de gerealiseerde matches.

Wat wordt er zoal verhandeld?

Een mooi voorbeeld van een match op de Beursvloer is een muziekvereniging die lekkage heeft. Zij krijgen tijdens de Beursvloer een match met een bouwbedrijf, die de lekkage komt oplossen. In ruil krijgt het bouwbedrijf een concert van de vereniging tijdens een personeelsfeest. Of neem nu een bedrijf dat werkzaam is in de veiligheid. Zij verzorgen een ontruimingsoefening bij een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn enkel voorbeelden van waardevolle matches, gemaakt tijdens de Beursvloer.

“Het is niet alleen bij één dienst gebleven, maar het is nu een blijvend contact geworden!”

Heb je interesse? Meld je hier dan gratis aan: Aanmelden (beursvloerapeldoorn.nl)