11 apr 2023

Ontspannen fietstocht voor Apeldoornse mantelzorgers De Kap

De fietsclub voor Apeldoornse mantelzorgers gaat woensdag 12 april weer op pad. ’s Ochtends om 10:00 uur wordt er eerst samen koffie gedronken bij de Kap, vervolgens gaan de deelnemers een mooie route fietsen van ongeveer 30 kilometer in de omgeving van Apeldoorn. Omstreeks 14:00 uur is men weer terug bij de Kap.

 

Fietsen is niet alleen een geweldige manier om fit te blijven, het heeft ook een positief effect op ons mentale welzijn. Voor mantelzorgers betekent fietsen echter meer dan alleen een hobby. Het is een welkome vorm van ontspanning en een goede manier om hun fysieke en mentale gezondheid te ondersteunen. Daarnaast kunnen ze elkaar ontmoeten en ervaringen delen, waardoor ze zich gesteund voelen in hun rol als mantelzorger.

 

Gezelligheid

De fietsclub gaat iedere tweede woensdag van de maand (t/m oktober) op pad. Onderweg is er tijd voor een kopje koffie en een korte lunchpauze. Er is geen competitie-element, de nadruk ligt op het genieten van de natuur, de beweging en de gezelligheid. Ben jij mantelzorger en wil je graag meefietsen, meld je dan aan bij stichting de Kap via 055 529 55 20 of stuur een e-mail naar info@dekap.nl. Deelname aan de fietsclub is gratis