13 apr 2023

Uitnodiging presentatie ontwikkelingen Stadspark 9 mei a.s. 19.30 uur

Beste bewoner, ondernemer,

 

De binnenstad van Apeldoorn verandert de komende jaren tot het Stadspark van Apeldoorn. U heeft daar, als bewoner, ondernemer van de binnenstad, in maart vorig jaar informatie over gekregen. In september ontving u de uitnodiging om mee te denken over de eerste drie Stadsparkprojecten: Griftpark, Parkstraat-Zuid en Grote Markthof. De afgelopen maanden is er samen met inwoners, ondernemers en geïnteresseerden hard gewerkt aan de schetsontwerpen. En met resultaat. De schetsontwerpen zijn klaar!

 

Uitnodiging: kom de plannen van uw woon- of werkgebied bekijken

Graag nodigen wij u uit om dinsdagavond 9 mei de schetsontwerpen van de Stadsparkprojecten te komen bekijken. Ook leggen we u graag uit waar we staan in het ontwikkelproces en wat de vervolgstappen zijn. Op deze avond leggen wij letterlijk de groene loper voor u uit.

 

Programma presentatie 9 mei

Vanaf 19.00 uur bent u welkom in het stadhuis en het programma start om 19.30 uur. Na een gezamenlijke aftrap heeft u de mogelijkheid om de schetsontwerpen van de plangebieden uitgebreid te bekijken.

 

Bent u erbij?

U kunt zich aanmelden voor de avond via stadspark.apeldoorn.nl. Houd er rekening mee dat er een maximum aantal plekken beschikbaar is. Wees er dus snel bij. Lukt het u niet om bij de presentatie aanwezig te zijn? Geen probleem. De schetsontwerpen zijn van 10 tot 24 mei, tijdens openingstijden, nog te bekijken in het stadhuis. U kunt de schetsontwerpen ook online bekijken vanaf 10 mei op stadspark.apeldoorn.nl.

 

Om welke gebieden gaat het ook alweer?

Het gaat over de volgende Stadsparkprojecten:

  • 1 Griftpark: Hofstraat – Kanaalstraat
  • 2 Griftpark: Kalverstraat
  • 3 Parkstraat-Zuid: Hoofdstraat tussen Station en Oranjerie
  • 4 Grote Markthof: Het binnenterrein tussen Marktstraat, Beekstraat, Hoofdstraat, Raadshuisplein

Over het Stadspark van Apeldoorn

De binnenstad van Apeldoorn is de afgelopen jaren op verschillende plekken al enorm opgeknapt en groener geworden. Daar gaan we graag mee door, want we zien nog meer kansen voor verbetering. Het doel? Om van Apeldoorn een nog levendiger en meer bruisende stad te maken. Een plek waar je de Veluwe voelt. En waar het in de toekomst nóg prettiger wonen, werken, winkelen en ontspannen is. In het ontwikkelperspectief voor de binnenstad ‘het Stadspark van Apeldoorn’ staat dit centraal. Het ontwikkelperspectief geeft richting aan en inspiratie voor de plannen voor de binnenstad en beschrijft hoe we de binnenstad gaan veranderen in het Stadspark van Apeldoorn.

 

Meer informatie over het ontwikkelperspectief vindt u op apeldoorn.nl/stadspark.

 

Meer informatie of heeft u vragen?

 

We ontmoeten u graag op dinsdagavond 9 mei!

 

Met vriendelijke groet,

Namens team Binnenstad,

 

Tom Lankhorst

Programmamanager Binnenstad