03 dec 2023

Welverdiende pauze voor Apeldoornse mantelzorgers

Een avondje naar de bioscoop, een dagje uit, een weekendje weg, of gewoon even lekker sporten – voor de meeste mantelzorgers is dat vaak een ongekende luxe. Daarom staat de maand december bij stichting de Kap weer helemaal in het teken van de campagne ‘Ontzorg de Mantelzorger’. Een campagne om nieuwe vrijwilligers te werven die bereid zijn een paar uurtjes per maand de taken van een mantelzorger over te nemen, zodat deze even kan ontspannen.

In Nederland staan ruim vier miljoen mantelzorgers dag in dag uit klaar om hun naasten de nodige zorg en ondersteuning te geven. In de drukte van alledag wordt nog wel eens vergeten dat ook zij momenten van rust en ontspanning nodig hebben.

Aandacht
“Je hoeft echt geen professionele zorgverlener te zijn om de taken van een mantelzorger tijdelijk over te nemen”, zegt Laura Vrijsen, vrijwilligerscoördinator bij de Kap. “De hulpbehoevende naaste een beetje gezelschap houden en wat aandacht geven of samen een eindje wandelen kan al veel betekenen voor een overbelaste mantelzorger.”

De campagne ‘Ontzorg de Mantelzorger’ roept inwoners van Apeldoorn via posters en flyers op om zich aan te melden als vrijwilliger Vervangende Mantelzorg. Daarnaast is de oproep ook te zien aan het begin van iedere film bij Filmtheater Gigant. Stadsgenoten die bereid zijn om mantelzorgers af en toe een helpende hand te bieden kunnen zich melden bij Laura Vrijsen via 06 345 529 50, of mailen naar l.vrijsen@dekap.nl. Meer informatie over vervangende mantelzorg vind je op www.tinyurl.com/mantelzorgvervanging.

Fotobijschrift: Een mantelzorger wil ook wel eens zorgeloos haar kleinkind bezoeken. Maak jij dat mogelijk? Foto uit de campagne ‘Ontzorg de Mantelzorger ’van stichting de Kap.

Welverdiende pauze voor Apeldoornse mantelzorgers